Emekli Maaşlarına Temmuz Ayında 3 Kat Zam Müjdesi: İşte Yeni Maaşlar!

Temmuz ayında SSK ve Bağ-Kur emeklileri için büyük zam müjdesi geliyor. Uzmanların tahminlerine göre, emekli maaşlarına 3 farklı zam yapılacak. İşte detaylar ve yeni maaş listesi...

Yayınlanma:
Emekli Maaşlarına Temmuz Ayında 3 Kat Zam Müjdesi: İşte Yeni Maaşlar!

SGK Uzmanı Özgür Erdursun'dan Büyük İddia

Temmuz ayında emekli maaşlarına yapılacak zamlarla ilgili heyecanlandıran bir iddia SGK uzmanı Özgür Erdursun’dan geldi. Erdursun, emekli maaşlarına Temmuz ayında 3 kez zam yapılacağını belirtti. Ocak 2024’te yapılan zammı örnek gösteren Erdursun, Temmuz ayında da benzer bir senaryonun yaşanabileceğini söyledi. Tahminlere göre, Temmuz ayında emekli maaşlarına %25 enflasyon zammı yapılacak. Bunun yanında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın refah payı zammını açıklaması ve hükümetin ilave zam kararı alması bekleniyor.

Temmuz 2024 Zam Oranları ve Yeni Emekli Maaşları

Temmuz ayında yapılacak zam oranlarına ilişkin son tahminler ve tablolar ortaya çıktı. Bu tahminlere göre, Temmuz ayında toplam zam oranı %35’e kadar yükselecek. Ek olarak, en düşük emekli maaşına da enflasyon oranında bir artış yapılacak. Bu durumda, şu anda 10.000 TL olan en düşük emekli maaşı 13.500 TL’ye yükselecek. Ayrıca, SGK uzmanları en düşük emekli maaşına 5.000 TL seyyanen zam yapılabileceğini ve maaşın 15.000 TL’ye yükselebileceğini belirtiyor.

Zam Tarihleri ve Gelişmeler

Temmuz ayında yapılacak emekli maaş zammı ile ilgili yeni gelişmeleri yakından takip etmekte fayda var. Şu anki bilgiler tamamen SGK uzmanlarının tahminlerine dayanmaktadır.