Cevdet Yılmaz'dan Enflasyon Açıklaması: Hedef Tarih Belirlendi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin ekonomik hedeflerine dair önemli açıklamalarda bulundu. 2026 yılında enflasyonun tek haneli rakamlara indirilmesi planlanıyor.

Yayınlanma:
Cevdet Yılmaz'dan Enflasyon Açıklaması: Hedef Tarih Belirlendi

Enflasyonda Tek Hane Hedefi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Orta Vadeli Program (OVP) ve enflasyon verileri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, ekonomik adımların kararlılıkla devam edeceğini ve belirlenen hedeflere ulaşılacağını vurguladı.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, "Orta Vadeli Programımızı uygulamayı sürdüreceğiz. 2025 yılında yüzde 20'nin altında, 2026 yılında ise tek haneli oranlara ulaşmayı hedefliyoruz," dedi.

cumhurbaskani-yardimcisi-cevdet-yilmaz-enflasyonda-tek-hane-icin-tarih-verdi-17183640667645.jpg

Enflasyon beklentilerinin düştüğüne dikkat çeken Yılmaz, "Merkez Bankası anketinde enflasyon beklentilerinin düşmeye devam ettiğini görüyoruz. Siyasi istikrar ve güven ortamında Orta Vadeli Programı uygulamayı sürdüreceğiz. Para politikasının yanı sıra maliye politikası ve verimliliği artıran yapısal reformlar ile sonuç alacağız," şeklinde konuştu.

Yılmaz, dezenflasyon döneminin 2024'ün ikinci yarısında başlayacağını belirterek, "Dezenflasyon dönemi, istikrar içinde büyüme ve sosyal refahı kalıcı olarak artırma amacımıza hizmet edecek," ifadelerini kullandı.