İŞKUR TYP İşçilerine Kadro Verilmeyecek

İŞKUR'un Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında deprem bölgesinde çalışan işçilerin sürelerinin uzatılmaması üzerine işsiz kalan binlerce çalışan, bayramı işsiz geçirdi. Kadro bekleyen çalışanlar için olumsuz karar verildi.

Yayınlanma:
İŞKUR TYP İşçilerine Kadro Verilmeyecek

İŞKUR TYP İşçilerine Kadro Kararı Açıklandı

İŞKUR'un Toplum Yararına Programı (TYP) süresi uzatılmayan deprem bölgesi çalışanları, bayramı işsiz geçirdi ve geleceğe dair belirsizliklerini dile getirdi. Kadro haberi ise sonuçlandı; TYP işçilerine kadro verilmeyecek.

TYP kapsamında deprem bölgesinde çalışan binlerce vatandaşın süresi uzatılmadı ve bu nedenle bayramı işsiz geçirdikleri bildirildi. İlk etap çalışanlarının 19 Mayıs'ta sona eren sürelerinin uzatılmamasıyla birlikte, ikinci etap TYP çalışanlarının da 30 Haziran'da işsiz kalma riski bulunuyor.

Deprem sonrası bölgede kalan ve çeşitli işlerde çalıştıklarını belirten H.E., "Verilen sözlerin ardından bayramda işsiz kaldık, durumumuz perişan. Başka iş bulmak da çok zor," diyerek yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. N.S. ise "Umudumuzu TYP'e bağlamıştık ama artık umutsuzuz. Bu program, depremzedeler için bir kurtuluş olmalıydı ama maalesef son buldu," şeklinde konuştu.

İŞKUR'un özel olarak başlattığı ve 6 Şubat depremleri sonrası 50 bin kişiye istihdam sağlayan TYP programının süresi 15 ay olarak planlanmıştı ancak uzatılmayarak binlerce depremzedenin işsiz kalmasına yol açtı. Türkiye'de kamuya işe alım şartlarının belirli olması sebebiyle TYP işçilerine kadro verilmesinin planlanmadığı açıklandı.