Yargıtay Başkanlık seçimi yedinci turda da sonuçsuz: Sekizinci tur bekleniyor

Yargıtay'da Başkan Mehmet Akarca'nın görev süresinin dolmasıyla başlayan başkanlık seçimi, yedinci turda da sonuçlanamadı. Yarış, salt çoğunluk sağlanamaması üzerine sekizinci tura taşındı.

Yayınlanma:
Yargıtay Başkanlık seçimi yedinci turda da sonuçsuz: Sekizinci tur bekleniyor

Yargıtay Başkanlığı için 5 adayla girilen ilk seçimden sonuç çıkmayınca bugün tekrar başvuru yapan 3 adayla yeni seçim yapıldı. Seçimlerin 6'ncı turunda salt çoğunluk sağlanamazken, 9'uncu turda en çok oy alan iki adayın yarışacağı belirtildi.

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca’nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle yapılmaya başlanan başkanlık seçim 25 Mart tarihinden bu yana sonuçlanamadı.

Seçimin ilk 6 turunda hiçbir adayın, 348 Yargıtay üyesinin salt çoğunluğu olan en az 175 oyu alamaması üzerine bugün yedinci tur oylama yapıldı.

Oylama sonucu Akarca 120, 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez 119, 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk ise 94 oy aldı. Hiçbir aday salt çoğunluğu bu turda da sağlayamadı.

Seçime sekizinci tur oylamasıyla devam ediliyor. Seçimlerde üye tamsayısının salt çoğunluğunun hazır bulunması gerekiyor.